Servicii

Servicii

*ședințele se realizează în regim fizic sau online

Consiliere individuală

Dedicată vouă, persoanelor care treceți prin momente dificile sau care urmăriți propria dezvoltare personală. Ședințele de consiliere individuală au ca obiective ameliorarea stărilor negative, descoperirea resurselor, creșterea rezilienței, crearea unui mediu relațional securizat afectiv, dobândirea unor abilități noi, autocunoașterea și înflorirea spirituală.

Consiliere de cuplu

A fi într-un cuplu este o experiență (trans)formativă și provocatoare. Rănile din trecut, păstrate adânc de copilul interior, sunt activate de partener(ă), iar noi reacționăm. Ne alegem adesea o persoană alături de care să recreăm tiparele de atașament și climatul emoțional din familia de origine. Aceste dureri se transformă în conflicte. Însă prin dialog și cooperare se pot face minuni și se poate (re)descoperi pasiunea de la început.

Consilierea copilului

Primii ani ai vieții sunt presărați cu bucurii și miracole, dar și cu provocări în fața cărora copilul nu dispune de suficiente resurse pentru a le face față. Așa apar sentimentele de copleșire, neputință, vulnerabilitate, dar și schemele comportamentale compensatorii. Părinții doresc ce este mai bine pentru copii, însă adesea relațiile familiale sunt prea intense din punct de vedere afectiv pentru a reuși să rezolve unele dificultăți împreună. Aici poate ajuta un consilier, care, prin metode interactive, terapie prin joc, basme terapeutice, desen proiectiv și multe altele, poate sprijini dezvoltarea armonioasă, congruentă și sănătoasă a copilului.

Consiliere de familie

„Familia este și comoară, și capcană” sună subtitlul unei lucrări de psihogenealogie nou apărută în România. Experiența familială este încărcată de experiențe ancestrale, ciocnirea și îmbinarea unor moduri diferite de a trăi, tipare de atașament și patternuri relaționale, dureri și speranțe, provocări și șanse. Atunci când familia trece prin crize intense, când se destabilizează sau chiar riscă să se destrame, un proces de consiliere familială poate face minuni.

Consiliere de grup

Poate fi separată sau complementară procesului de consiliere individuală. Este dedicată persoanelor care doresc să-și dezvolte abilitățile sociale și să-și crească, astfel, calitatea vieții relaționale. Grupurile sunt atât pentru adulți, cât și pentru adolescenți. Se lucrează pe baza unor teorii precum: inconștientul relațional, legea rezonanței, teoria fenomenologică a câmpului (Kurt Lewin) și elemente din constelațiile familiale (Bert Hellinger, Franz Ruppert). Este o experiență transformativă.

Consiliere filosofică

Pe cât de nouă ca abordare, pe atât de veche ca tradiție, consilierea filosofică este un demers spectaculos. Ea se înrădăcinează în arta dialogului (maieutica socratică) și trece prin întreaga istorie a filosofiei. Clientul poate explora cele mai profunde gândiri filosofice și căutări ale înțelepciunii. Țelul este dobândirea vieții bune, a trăirii cu sens, a împlinirii spirituale și desăvârșirii umane.

Beneficiile consilierii:

motto: „Singura persoană care se poate considera educată este aceea care a învățat cum să învețe să se schimbe” (Carl Rogers).

 

Consilierea:

 

 • crește calitatea vieții;
 • ameliorează momentele dificile;
 • diminuează stresul și grijile;
 • sporește capacitățile de comunicare și abilitățile sociale;
 • îmbunătățește competențele relaționale;
 • dezvoltă inteligența emoțională;
 • dezvoltă gândirea reflexivă și capacitatea de introspecție;
 • dezvoltă gândirea abstractă și imaginația;
 • îmbunătățește imaginea de sine, stima de sine și încrederea în sine;
 • înlătură sentimentele de rușine, frică, neputință, neajutorare;
 • favorizează reziliența;
 • îmbunătățește relaționarea cu propriul corp;
 • invită la autocunoaștere și dezvăluire de sine;
 • contribuie la (re)găsirea echilibrului, coerenței și armoniei interioare;
 • conduce la actualizarea potențialului uman;
 • cheamă la înflorire spirituală;

 

 

Cât de eficientă este abordarea integrativă?

Abordarea integrativă este deopotrivă psihodinamică și eclectică.
0%
Abordare cognitiv-comportamentală
0%
Psihodinamică
0%
Eclectică
0%
Altele