Gândirograme

3 motive (și nu numai) pentru care oamenii răi nu aduc fericirea

Pentru că te consumă și pentru că te inspiră negativ. Și pentru că nu are sens. Acestea ar fi principalele trei motive. Oricine are puțin curaj să se gândească și să înțeleagă cât de mare-mare este spațiul și cât de mare-mare este timpul ce domnește asupra lui știe că viața fiecărui om este doar o părticică, un fir de nisip într-o plajă imensă. Și totuși, viața noastră este atât de importantă tocmai pentru că este a noastră! Plaja n-ar exista fără contribuția fiecărui grăunte de nisip, iar viața ta, dragul meu cititor, contează atât de mult! Așa că de ce să păstrezi oamenii dăunători în ea?

Iată câteva motive pentru care nimeni nu merită să rămână în mintea, inima și serile tale dacă nu ți le face mai frumoase:

  1. pentru că te consumă: oamenii sunt niște vampiri energetici, unii mai puternici, alții mai slabi, dar fără discuție, toți ne încărcăm cu energia celorlalți și ceilalți absorb energia noastră. Este așa-numitul transfer de energie, prin care doi oameni, văzându-se, comunicând, se simt pozitivi și luminoși sau dimpotrivă, inconfortabili unul în preajma celuilalt. Unele persoane îi spun complementaritate. Puteți să-i spuneți cum vreți, dar atât timp cât viața vă dovedește că sunteți ca două piese de puzzle care nu se potrivesc de nicio culoare, înseamnă că locul vostru este în altă parte. Deci ce rost ar mai avea să rămâneți?
  2. pentru că te inspiră negativ: suntem suma a ceea ce vedem în jurul nostru. Fie că ne place să credem sau nu, niciun om nu este în totalitate autentic întrucât ne leagă o moștenire genetică de strămoșii noștri, rădăcinile ne sunt bine ancorate în solul mentalității colective. Dar ce se-ntâmplă cu ramurile? Cresc, bineînțeles! Se ramifică și absorb energie: de la soare, de la cer, din aer, de la păsările care ciripesc în zborul lor și de la ceilalți copaci din apropiere. Și cum este rar a găsi o salcie izolată într-o pădure de brazi, este de la sine înțeles că și oamenii sunt asemenea celor cu care își împart zilele. Moștenim încă de la început obiceiuri, ticuri, modul de a vorbi, de a scrie, de a gândi, iar uneori, moștenim chiar părerile celor cu care interacționăm și le însușim. Astfel, ajungem să afirmăm tare și răspicat că nu ne place un film sau o carte, chiar dacă nu l-am vizionat sau nu am citit-o, doar pentru că prietenii noștri, cu care avem pretenția că ne identificăm, sunt de părere că nu merită timpul și atenția noastră. Și adesea facem asta și cu diferite persoane sau locuri. Așadar, este foarte important să ne înconjurăm de oameni frumoși, pozitivi, de la care avem ce învăța, oameni superiori în plan spiritual și pe care să nu-i invidiem, ci să-i transformăm în modele pe care apoi să le urmăm. Căci prietenul tău este oglinda ta!
  3. pentru că nu are sens! Viața aceasta îți este dăruită din iubire, ea are un scop bine conturat în Mintea Divină și tot ce trebuie să faci este să îți deschizi mintea și sufletul pentru a lăsa acel sens rezervat doar ție să te ducă acolo unde îți este calea. Și în plus, ai dreptul să fii fericit, iar dreptul acesta este al tău și doar al tău! Nimeni nu merită să-ți sacrifici fericirea, să-ți încalci principiile, să renunți la visurile tale, iar dacă o persoană cere direct sau indirect asta de la tine, acea persoană nu te iubește, chiar dacă îți repetă acest lucru de mii de ori! Pentru că dacă te-ar iubi, ar așeza idealurile și fericirea ta pe primul loc în lista grijilor ei, iar tu ai face același lucru și amândoi ați deveni mai buni pentru că iubirea adevărată înseamnă să creșteți și să evoluați împreună, nu unul pe spatele celuilalt, nu unul hrănindu-se cu energia partenerului, ci amândoi iubindu-vă și răsărind unul din fericirea celuilalt. Dacă simți că în relația ta, celălalt duce o viață mult mai bună de când v-ați întâlnit, iar tu ești secat de energie, fă-ți curaj și eliberează-te de această povară! Nu ai obligația de a fi profesorul nimănui. Tot ce trebuie să faci este să-ți educi sinele spre binele și luminarea lui. Căci fericirea… vine dinăuntrul nostru.

… de aici ar trebui să continui tu singur să completezi lista cu motivele pe care le găsești potrivite. Și, pentru bucuria ta, a familiei, prietenilor și bineînțeles, a facebook-ului prin care toți vor afla de starea ta de bine, începe să fii fericit acum!

PS: De curând, am descoperit un artist deosebit numit Quint Buchholz, pe care îl puteți găsi aici:  http://www.quintbuchholz.de/en/. Am ales două fotografii sugestive pentru tema fericirii. De ce anume? Vă las pe voi să descoperiți!

                      

S-ar putea să îți placă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *